Ademklank logopedie

Afgelopen februari 2019 heb ik de cursus dierbegeleider in AAI van Pets4Care met goed resultaat afgerond.

Ik heb geleerd hoe op een verantwoorde manier, samen met mijn hond Joya, te werken binnen de logopedische behandelingen en coachingstrajecten middels AAI (Animal Assisted Interventions).

Joya en ik hebben vervolgens januari 2020 samen een evaluatie afgelegd, bij Pets4Care, waarbij Joya en ik geschikt zijn bevonden om het werk middels AAI te doen. Wij zijn nu een officieel gecertificeerd team.

Waarom samenwerken met honden tijdens de behandeling

Verschillende studies tonen de laatste jaren steeds meer aan dat leren samen met de natuur en dieren, een positieve invloed heeft op de fysieke en emotionele gezondheid van mensen.

Honden zijn krachtige hulpjes voor kinderen. Honden oordelen niet en creëren geen verwachtingen. Ze zijn eerlijk en leven in het moment. Honden kunnen leuk meegaan in de speelsheid van kinderen. Er ontstaat ontspanning en rust wanneer een kind een hond aait.

Honden leveren daardoor een positieve bijdragen aan kinderen en de hond doet dit alleen maar, door er te “zijn”. Honden zijn daarom zeer geschikte hulpjes voor onzekere, hoogsensitieve- of prikkelgevoelige kinderen.

Vlijm logopedist

Volgt u logopedie op één van de locaties op school en wenst u of uw kindje graag een keertje kennis te maken met Joya? Dan kunnen we in overleg een behandeling plannen op locatie Damweg 11.

Written by