Ademklank logopedie

Van harte welkom op de website van Ademklank, dé praktijk voor logopedie en coaching! Mijn naam is Anouchka Vlijm, een gepassioneerde logopedist en coach en in mijn vrije tijd een echte dier- en natuurliefhebber. Ik ben getrouwd en als moeder van twee sensitieve kinderen, begrijp ik de zorgen en behoeften van ouders, als geen ander.  

Opleiding, werkervaring en specialisaties

In januari 2010 behaalde ik mijn diploma als logopedist aan de Christelijke Hogeschool Windesheim. Mijn interesse voor taal en wetenschap, bracht mij naar de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar ik mij o.a. verdiepte in de kindertaalverwerving.

Na het behalen van mijn diploma logopedie, heb ik ruim 6 jaar gewerkt in diverse logopediepraktijken. Tijdens deze periode heb ik ervaring opgedaan in het geven van online logopedie en het behandelen van spraak- taalproblemen bij kinderen tussen de 18 maanden en 12 jaar en adem- stemproblemen bij beroepssprekers.  

Aandacht voor Anders Leren, Hoogsensitiviteit en Prikkelverwerking

In mijn werk viel het mij op dat kinderen met logopedische hulpvragen, vaak hoogsensitief zijn of moeite hebben met het verwerken van prikkels en daardoor anders leren. Om de communicatie tussen ouder, kind en omgeving beter te ondersteunen, is een bredere en creatievere aanpak wenselijk. Ook volwassenen met hulpvragen rondom adem, stem en spreken in het openbaar, hadden regelmatig vragen over hun hoogsensitiviteit.

Om deze doelgroep beter te begrijpen en te helpen, besloot ik mij verder te specialiseren in onderwerpen zoals ouder-kindrelatie, spel, bewegend leren, hoogsensitiviteit en prikkelverwerking. In 2015 heb ik Ademklank opgericht: een kleinschalige gespecialiseerde logopedie en coachingspraktijk voor anders lerende, hoogsensitieve kinderen en volwassenen. 

Onze Aanpak: Vernieuwend, Verbindend en Belevingsgericht

Ademklank gelooft in vernieuwen en diversiteit binnen de logopedische behandelingen. De praktijk maakt gebruik van verschillende vernieuwende methodes zoals digitale spellen en tabletgebruik. Hierdoor sluit de praktijk aan bij de digitale belevingswereld van kinderen en volwassenen.

Aan de andere kant zijn werkvormen van spelen en bewegen tot het werken met een therapiehond en buitenactiviteiten, een onderdeel van de behandeling. Deze werkvormen sluiten goed aan bij anders lerende en hoogsensitieve kinderen. Logopedie moet vooral leuk en afwisselend zijn voor alle kinderen! Ook voor volwassenen is gebleken dat werkvormen gericht op beweging en werken met dier en natuur waardevolle inzichten geven.

Ademklank streeft naar een behandeling op maat voor jong en oud, waarbij sprake is van een nauwe samenwerking en verbinding met u, u als ouder, andere (medische) specialisten en scholen. Alleen door samen te werken, kunnen we effectieve en efficiënte zorg bieden. Bij Ademklank staat het belang van u of uw kind altijd centraal.

Neem Contact Op

Heeft u vragen of opmerkingen? Aarzel niet om vrijblijvend contact met mij op te nemen. Ik kijk ernaar uit om u te ontmoeten en u /of uw kind te ondersteunen in het verbeteren van de communicatie, thuis, in de klas of op uw werk. 

Hartelijke groet,

Anouchka Vlijm
Logopedist en HSP-coach,
SI- en Floorplaybegeleider