Ademklank logopedie

Hartelijk welkom op de website van Ademklank, praktijk voor logopedie en coaching! Mijn naam is Anouchka Vlijm, ik ben getrouwd en moeder van twee zonen.

Naast mijn werk als logopedist, trainer en coach, ben ik geïnteresseerd in, natuur(fotografie) en beleef ik veel plezier in tuinieren en wandelen met mijn hond Joya.

Opleiding, werkervaring en specialisaties

Januari 2010 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Christelijke Hoge school Windesheim. Tijdens mijn studie logopedie heb ik me verdiept in taalwetenschappen en o.a. de vakken kindertaalverwerving 1 en 2  gevolgd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tevens heb ik aanvullend de HBO-minor Opleiden, Coachen en Trainen gevolgd.

Ruim zes jaar heb ik met veel liefde gewerkt binnen o.a. een verpleeghuis en allround logopediepraktijken in en nabij Zwolle. Hierdoor ligt mijn expertise in het behandelen van algehele spraak/taalproblematiek bij kinderen tussen 1 en 12 jaar en adem- en stemproblemen bij beroepssprekers.

Logopedie en coaching bij hoogsensitiviteit en prikkelverwerking

Tijdens mijn werk, ontdekte ik, dat kinderen met logopedische problemen regelmatig hoogsensitief waren of prikkelverwerkingsproblemen hadden. Hierdoor is er soms een bredere kijk en behandeling nodig om communicatie tussen ouder, kind en omgeving te verbeteren.

Om deze doelgroep beter te kunnen begrijpen en helpen, besloot ik me bij te scholen in diverse onderwerpen, die raakvlakken hebben met ouder-kindrelatie, hoogsensitiviteit en prikkels. In 2015 ben ik begonnen met Ademklank en inmiddels is de praktijk uitgegroeid tot een gespecialiseerde logopediepraktijk voor anders lerende en hoogsensitieve kinderen en volwassenen.

Vernieuwend, verbindend en belevend leren

Vernieuwen vind ik belangrijk en ik maak in mijn praktijk graag gebruik van digitale spellen, een tablet, apps of in sommige gevallen van telelogopedie.

Verschillende werkvormen komen aan bod. Spelen, bewegen, voelen en zelfs werken met een therapiehond of buiten in de natuur, kunnen onderdelen zijn van mijn behandelingen. Er wordt dus niet altijd aan tafel geoefend. Logopedie moet voornamelijk leuk en afwisselend blijven!

Daarnaast hou ik er van om samen te werken en verbinding te zoeken met andere (medische) specialisten en/of scholen. Alleen door samen te werken, kan er effectieve en efficiënte zorg worden geleverd. Daarom houd ik korte lijntjes met de leerkracht of begeleider van uw kind. Bij Ademklank staat het belang van uw kind, centraal.

Bij vragen en/of opmerkingen, neem gerust en geheel vrijblijvend contact met me op!

Hartelijke groet,

Anouchka Vlijm
Logopedist, SI- Floorplaytherapeut
Ademklank