Leuk, afwisselend en hip!

Technologie, het gebruik van tablets en smartphones wordt steeds meer een onderdeel van onze maatschappij. Kinderen groeien er mee op en weten het feilloos te besturen. Tevens is er onder kinderen steeds meer online contact. Denk hierbij aan sociale media als Facebook en WhatsApp. Ademklank vindt het belangrijk om mee te gaan met deze technologie, zodat we de wereld van het kind blijven begrijpen en daardoor beter kunnen aansluiten op de belevingswereld van het kind, maar waar nodig, ook tijdig kunnen ingrijpen.

ipad-527611Inzetten tablets en apps

Door bijvoorbeeld tablets en leerzame apps in te zetten in de logopedische
behandeling, blijven de sessies afwisselend, leuk en hip. Daarnaast kunnen we kinderen leren om tablets en/ of smartphones positief in te zetten, zodat ze een nuttige bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze kinderen.

Inzetten telelogopedie of online logopedie

Het online communiceren biedt ook nog een andere mogelijkheid, namelijk het ontvangen van logopedie op afstand, via een beeld -en geluidsverbinding (online logopedie of telelogopedie). Deze manier van logopedie, kan worden ingezet bij kinderen die moeilijk of niet naar een logopediepraktijk toe kunnen komen zoals, schipperskinderen, kermiskinderen en circuskinderen.

Door uw werk of ziekte kan het voorkomen dat een sessie in de praktijk soms moeilijk is in te plannen. Online logopedie is dan een goede optie. Het is plaats -en tijds onafhankelijk, u kunt dus online logopedie ontvangen waar en wanneer u maar wilt! 

community-909149_1920Logopedie buiten Nederland

Woont u of uw kind in het buitenland en heeft u of uw kind logopedie nodig? Dan kunt u niet in Nederland naar de logopedist. Online logopedie is dan een goed alternatief.
Zo kan u of uw kind met spraak/taalproblemen toch geholpen worden.

Wanneer er geen sprake is van een communicatiestoornis, omdat Nederlands misschien niet uw moedertaal of uw hoofdtaal is? Maar uw wilt graag uw Nederlands verbeteren, dan biedt Ademklank online trainingen voor uitspraak en taal aan. Logopedie wordt hierdoor toegankelijk voor echt iedereen! Vraag naar de mogelijkheden, voor meer informatie zie (accentloos) spreken

Goed om te weten!

Online logopedie van Ademklank hoeft zich niet te bewegen binnen de kaders van een online softwareprogramma of game. Dit heeft als voordeel dat Ademklank beschikt over de vrijheid te kiezen welk (Nederlands wetenschappelijke) logopedische behandelmethode online het best past bij het kind, zodat maatwerk wordt geleverd. Op deze manier krijgen kinderen in het buitenland, via een beeld -en geluidsverbinding, dezelfde ondersteuning, als de kinderen in Nederland.
 Dit betekent ook dat er, afhankelijk van de kwaliteit van het internet, op verschillende manieren een beeld -en geluidsverbinding tot stand gebracht kan worden.

Wat heeft u nodig?

  • internetverbinding
  • computer
  • webcam
  • headset
  • stille ruimte

Voor de werkwijze van online logopedie klik hier.