therapiehond

Leuk nieuws! Afgelopen 4,5,6 februari heeft Anouchka de cursus dierbegeleider in AAI van Pets4Care gevolgd en met goed resultaat afgerond. Dit betekent dat Anouchka heeft geleerd hoe ze op een verantwoorde manier, samen met haar hond Joya, kan werken binnen logopedische behandelingen en coachingstrajecten middels AAI.

Joya is nog jong en daarom komt ze de komende periode (uiteraard alleen in overleg met u) af en toe kort snuffelen in de praktijk. Tijdens deze korte momentjes wordt beoordeeld of Joya het werken in de praktijk met kinderen en/of volwassenen leuk vindt.

Nadat blijkt dat Joya het werk in de praktijk leuk vindt, de basisvaardigheden bezit en oud genoeg is, zullen Joya en Anouchka een evaluatie afleggen, zodat ze zich als erkend team (en Joya als therapiehond) kunnen bekwamen.

Waarom samenwerken met honden tijdens de behandeling

Verschillende studies tonen de laatste jaren steeds meer aan dat leren samen met de natuur en dieren, een positieve invloed heeft op de fysieke en emotionele gezondheid van mensen.

Honden zijn krachtige hulpjes voor kinderen. Honden oordelen niet en creëren geen verwachtingen. Ze zijn eerlijk en leven in het moment. Honden kunnen leuk meegaan in de speelsheid van kinderen. Er ontstaat ontspanning en rust wanneer een kind een hond aait.

Honden leveren daardoor een positieve bijdragen aan kinderen en de hond doet dit alleen maar, door er te “zijn”. Honden zijn daarom zeer geschikte hulpjes voor onzekere, hoogsensitieve- of prikkelgevoelige kinderen.

Volgt u logopedie op één van de locaties op school en wenst u of uw kindje graag een keertje kennis te maken met Joya? Dan kunnen we in overleg een behandeling plannen op locatie Damweg 11.

Snuffelstage: logopedie en coaching samen met een hond