logopedie en hond

Logopedie en hond

De laatste jaren tonen verschillende studies aan dat leren samen met de natuur en dieren, een positieve invloed heeft op de fysieke en emotionele gezondheid van mensen. Zo ook samenwerken met honden.

Honden oordelen niet en creëren geen verwachtingen. Ze zijn eerlijk en leven in het moment en zijn daarom goede spiegels. Honden kunnen leuk meegaan in de speelsheid van kinderen. Er ontstaat ontspanning en rust wanneer een kind een hond aait. Honden kunnen daarom zeer geschikte hulpjes zijn voor onzekere, hoogsensitieve- of prikkelgevoelige kinderen. 

Gecertificeerd AAI-team

therapiehond logopedie

Zelf heb ik de dierbegeleiders opleiding AAI (Animal Assisted Interventions) gevolgd en samen met mijn hond Joya een evaluatie doorlopen bij Pets4Care. Joya en ik zijn sinds januari 2020 een officieel gecertificeerd AAI team.

Logopedie en natuur

Belevend leren staat bij Ademklank voorop. Hoe mooi is het om te leren in- en over de natuur. Zinnen bouwen, nieuwe woorden leren, verhaaltjes vertellen, kan natuurlijk ook gewoon in de natuur.

Tijdens de seizoensgebonden thema’s, nodigt Ademklank u en uw kind van harte uit om te leren over bomen, planten en insecten. Ademklank heeft bijvoorbeeld een bomenboek gemaakt, zodat kinderen echte bomenexperts worden.

Werkwijze

Tijdens de behandeling kan Joya aanwezig zijn om geaaid te worden en kinderen op hun gemak te stellen. Daarnaast kunnen kinderen samen met Joya opdrachten doen om spraak- en taalontwikkeling te verbeteren.

In samenwerking met vier studenten van de opleiding logopedie Windesheim te Zwolle is er een activiteitenbox logopedie en hond ontwikkeld, speciaal voor kinderen met TOS. Voor het maken van een AAI-afspraak, ga dan naar contact.

Written by